Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnień Czar

Gdy oglądam dawne fotografie.
Wspomnień czar za serce łapie mnie.
Czemu czas do przodu ciągle biegnie.
I dlaczego nie zatrzyma się.

Takie chwile w myślach nosić musisz.
Odżywają gdy pragnie masz.
I gdziekolwiek, kiedykolwiek zechcesz.
Powracają. Odpowiedział czas.

Tak bardzo chciałabym zatańczyć z Tobą dziś.
Tango miłości, dawnych, pięknych dni.
Kiedy wtulałeś mnie w splecione dłonie swe.
Kiedy oddałeś dla mnie cały świat.

Gdy całowałeś mnie to drżało ciało me.
W studni rozkoszy topiliśmy się.
Księżyc pokazał nam drogę do raju bram.
I istnieliśmy tylko Ja i Ty.

Do dziś pozostał cudownych wspomnień czar...

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • Archangel_Marco

    18 March 2012, 21:56

    Raczysz może ocenić mój wiersz, dziś dodany?

  • aloya

    18 March 2012, 21:51

    Dziękuję Dominiku:))

  • Archangel_Marco

    18 March 2012, 21:47

    Śliczne, klimatyczne a w dodatku bardzo... po prostu bardzo dobre.