Menu
Gildia Pióra na Patronite

Serce matki

Dziś nie cofniesz rzuconych słów
odbijają się od pustych ścian
została tam w bujanym fotelu
ze starym kotem na kolanach

w oknie poszarzałej mgłą
wyczekuje syna kolejny rok
lato już odchodzi w pajęczynach
zostawia jej skroplone łzy

dała ci życie najcenniejszy dar
kochała bezwarunkowo i na zawsze
podnosiła cię gdy inni kopali
wspierała gdy odeszli ci co zawiedli

była ostoją gdy cierpiałeś z miłości
uśmiechem goiła twoje smutki
coż dziś warte serce matki?
zdeptane bez oznak życia
powoli czeka na swój koniec
https://www.youtube.com/watch?v=4hdPnWScozc

65 489 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • 21 September 2018, 17:56

    tak już mam
    z a g l ą d a m :))

  • kati75

    21 September 2018, 09:18

    serce matki wiele zniesie i potrafi wybaczyć ale czasem poprostu pęka z niemożności ,bezradności i smutku... dzięki że zajrzałeś:-)

  • 13 September 2018, 15:19

    Zawsze bezcenne, choć czasami zagubione, zaniedbane, niechciane...
    Pozdrawiam. :)