Menu
Gildia Pióra na Patronite

[dzisiaj ...tyle lat temu]

dzisiaj ...
tyle lat temu
widziałem Cię ostatni raz
(Twój uśmiech
jeszcze przed oczami mam)
jak mówiłaś
że to tylko parę dni
i znów przyjedziesz
jak zwykle ...na rowerze

już nigdy
nie zobaczyłem Twych oczu
ani uśmiechu jak u anioła
tylko zimną
płytę nagrobną
a na niej napis
''tu leży nasz kwiat najsłodszy''

wiem, powiedziałabyś żebym
już sobie dał spokój
bo minęło tyle lat
lecz ja
przynajmniej raz w roku
muszę wrócić
do tego dzisiaj
sprzed wielu lat ...

159 240 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • anna kowalczyk

    1 November 2010, 05:14

    ...i nie ważne ile lat " temu"...
    to nigdy nie przejdzie...to zostaje, w sercu , na dnie...
    ostatnie spojrzenie, ostatni dotyk , ostatnie słowo...
    ostatni uśmiech...

    ...i ja tak wracam...

    __________________________________

    piękne wspomnienie, pozdrawiam