Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ogrody

Dzisiaj śpiewam o ogrodzie
Gdy zielono pachną drzewa
Gdzieś tam kwitnie młodość
Gdy wiosna dojrzewa

Dzisiaj śpiewam o jabłoniach
Które pachną obietnicą
Jutro spadną z nich kwiaty
Jutro spadną owoce

Dzisiaj kuszą skryte
Tajemnicą i rosą
Nie zbiera się spadów
Nie zrywa owoców
W sadzie kwitnących poetów

Wszystkie pory roku
Wiosną smakują do zmroku
Tylko idź z sercem na dłoni
Idź uparcie w swoją stronę
Sadem kwitnących jabłoni.
--------

Będą zachwycać
Ugaszą pragnienie
Gdy będziemy głodni
Dni pogodnych
W niebieskich ogrodach
Dadzą schronienie
Gdy deszcz opadnie
W piasek i pył.
Gdy nutę wspomnień
Zagłuszą dzwony.

8168 wyświetleń
74 teksty
90 obserwujących
  • Ciska

    25 March 2014, 15:06

    Nie mam potrzeby ani zamiaru nic chwytać Tadeuszu.
    Ty nie tolerujesz, miej na tyle wyobraźni, żeby uznać, że i ty jesteś w swoich komentarzach niestrawny. Zajmij się tym co robisz najlepiej, twoim zdaniem - twórz. I czekaj na zachwyt.
    Przepraszam, ale dla ciebie nie mam już czasu i szkoda mi klawiatury. Do miłego.

  • Ciska

    25 March 2014, 14:54

    Tobie Tadeuszu nie szkoda klawiatury i czasu na obrażanie czyichś uczuć. Też się temu dziwię. Cóż ty możesz wiedzieć o cudzych spojrzeniach. Każdy ma inne.

    Śpiewaj Awatarze, bo miło ;)

  • onejka

    25 March 2014, 13:22

    Nie chcę śmiecić, nie w temacie, ale Aniu, nie napisałam nigdzie, że lubię. Zresztą mój gust muzyczny najłatwiej można poznać, po linkach spod wierszy :)
    Nie mam nic przeciwko disco polo, na weselach sprawdza się znakomicie, trudno byłoby bawić się przy np ulubionym Pink Floyd ;)
    Takie USA ma country, my mamy disco polo :)

  • onejka

    25 March 2014, 12:32

    Aniuu :) ja nie napisałam, że nie podoba mi się rymowanie, zwróciłam uwagę na niekonsekwencję ;) Nie wszystko co rymowane jest częstochową ;) A Agnieszka pisze bardzo fajnie, z wyobraźnią i czytuję ją zawsze podziwiając ogrom tematów, które porusza.

    Z wierszami rymowanymi jest tak jak z disco polo, nikt nie lubi a wszyscy nucą ;)

  • czarna mamba

    25 March 2014, 12:29

    Aniu tsza przyznać że to kaszana i tyle hihihi nie wszystko musi sie podobac a takich wierszykow tu pelno a jakos tak sie wszyscy boja a czego bo Awatar bez przesady nie pojdę na szubienice hihihi co nie Awatar :)

  • onejka

    25 March 2014, 11:41

    Dwie pierwsze zwrotki takie trochę częstochowskie, ale dalej no sam cud i orzeszki na koniec :)

  • czarna mamba

    24 March 2014, 19:46

    hhhmm powiem tak zupełnie szczerze sorki ale taki ble ble sratki kwiatki :( aż trudno uwierzyc ,że to twoje :)))

  • 24 March 2014, 19:06

    Śpiewasz tak ładnie, że mam ochotę sięgnąć po jabłko ;)

  • RoxyRox

    24 March 2014, 18:25

    Tak się dobrze go czyta.. ;)

  • Alkomatek

    24 March 2014, 13:23

    Dziękuję Tadeuszu ;) ułatwiło mi to życie w sposób, którego nawet nie jesteś w stanie sobie wyobrazić (nie szukaj ironi tam gdzie jej nie ma :D)