Menu
Gildia Pióra na Patronite

dzisiaj pożegnałam swoją miłość

na powiekach drżących
tęsknotą spojrzenia
pocałunek złożyłam słodki
pieszcząc
już nie moje usta
blade początkiem zimy
z kropelkami rosy
po wczorajszym deszczu nadziei
i tęczą

wtedy jeszcze było lato...

ostatnim westchnieniem
drżącego serca
ogrzałam na drogę
myśli
wśród wichrów namiętności
zagubione szczęście

dzisiaj pożegnałam swoją miłość

15 086 wyświetleń
80 tekstów
22 obserwujących
  • finezja

    19 October 2012, 20:46

    Miłego wieczoru kochani:)

  • marka

    19 October 2012, 20:11

    Lubię ten smak roztargnienia w Twoich wierszach.
    Pozdrowionka.

  • finezja

    16 October 2012, 20:55

    Xavier, ja tez nie lubię... Ale one są, czy tego chcemy czy nie. Dziękuję i miłego wieczoru:)