Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Burza w oczach~~

Dzisiaj oczy wzbierają na deszcz
Chyba w nich burzowa pogoda
I piosenki słucham jakby smutniejsze
Jako pakiet deszczowy ktoś dodał

Słów odbicia na sercu zostają
Przeszywane na wskroś błyskawicą
Nie rań proszę mnie słowem gdy nie chcesz
Takich słów niech już więcej nie słyszę

Choć poznałeś się w moich uczuciach
Zawsze szczere i takie zostaną
Bo obłudą jest tekst drobnym druczkiem
Lecz nie słowa poezją pisaną

Znasz już kody dostępu w mej duszy
Tajemnice masz wszystkie na dłoni
Tęczą oczy zabłysną po deszczu
Lecz od burzy nas nikt nie uchroni.

109 558 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    11 July 2013, 20:51

    Dziękuję sercem za Waszą obecnośc i opinie,wpisy do zeszytów i fiszki-miłego wieczoru:))

  • Gunia76

    11 July 2013, 14:22

    Oczy są zwierciadłem duszy, czasami trzeba niestety umyć to zwierciadło...żeby było czyste i tęczowe :)

  • wolnaenergia

    10 July 2013, 21:56

    Ładnie go napisałaś Agnieszko. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam cię serdecznie,

  • krysta

    10 July 2013, 12:44

    Śliczny wiersz...pozdrawiam :)

  • Pechowa_

    10 July 2013, 10:52

    Piękny... wiersz ! :)

  • giulietka

    10 July 2013, 08:54

    Tak lubię.
    Pozdrawiam Autorkę;)

  • I.Anna

    10 July 2013, 07:50

    Pięknie piszesz i to takie moje klimaty. Pozdrawiam serdecznie.