Menu
Gildia Pióra na Patronite

twoje urodziny

dzisiaj
dam ci polnych kwiatów
bukiet
tak je kochasz
nad róże
i orchidee

dam ci je
wraz z ciasteczkami
o smaku malin

dzisiaj są
twoje urodziny

wciąż słyszę
ten cudowny śmiech

dzisiaj są
twoje urodziny
sprzed lat

wiem
teraz też się uśmiechasz
widząc ten kamień
polne kwiaty
i ciasteczka
dziobane przez wróble

nie płaczę
bo dzisiaj są ...

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • OGRODY-MARZEŃ

    10 November 2012, 15:08

    Mężczyźni tak rzadko pamiętają o urodzinach ;P

    Bardzo ładny wiersz ...

  • giulietka

    6 November 2012, 22:42

    nawet czas musi umilknąć
    gdy serce ma swoje święto

    cudnie pachnie malinami Twój wiersz, Adasiu...