Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Modlitwa"

Dziś Anioł Stróż
obronił mnie
uchronił mnie od zła
mogłam spaść na
samo dno
on podał
mi swą dłoń

Aniele mój
zabierz mnie tam
gdzie niebiańskie śnią się sny
ze świętej rzeki
poić się chce
Okryj mnie
płaszczem z chmur

Aniele stróżu mój
na wieczność przy mnie bądź
niechaj Twój krok za moim
podąża jak cień
a kiedy przyjdzie
z losem zmierzyć się
przede mną stań
i chroń mnie
od burz, od wiatru
od ognia i wody
od kłamstw, od fałszu
i nienawiści...

Przewodniku mój
otocz mnie
ramieniem z białej mgły
niech skrzydła twe
utworzą klosz
pod nim
się pragnę skryć

Niech oddech Twój
nasyci mnie
niech życie we mnie tchnie
a Twoja dłoń
niech oddali strach
przy Tobie
nie strwoży mnie nic...

4458 wyświetleń
50 tekstów
10 obserwujących
  • 27 July 2010, 17:01

    Gdzie te Anioły? Nie ma ich gdy najbardziej są potrzebne.

  • motylek96

    27 July 2010, 09:51

    Anioł Stróż zawsze ochrania nas