Menu
Gildia Pióra na Patronite

Plan jutra

Dzień który zostawiłęm za sobą
Wyrył jakieś piętno na mojej pamięci.
Nie pamiętam ich wszystkich pomimo szczerych chęci.

To co wczoraj historią , jutro jak wróżba
A dziś dnia końca czekam na próżno
Dziś przyszłością jest wczorajszych mych myśli.

Lecz życiie nie zważa co glowie mej sie przyśni
Spalem zbyt długo , sniłem na jawie
Czas przebudzenia mej duszy nadszedł

Czyż to nie wspaniałe
W końcu będe żył spełnie swe marzenia
I nie umre wcale mimo swego zagubienia.

1946 wyświetleń
23 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!