Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kartka uniesie wszystko

Dzień już się powoli ugina
z przesytu słów
które spadają
na moje zmęczone powieki
rzęsistym obrazów deszczem

W cieniu nie moich myśli
kreślę na białej kartce
czyjegoś istnienia połowę

Jeszcze chwila
i się od nich uwolnię
odfruną pod twoje okna
klękając na nocy progu
białych wierszy szelestem

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • zugimihau

    20 April 2012, 00:54

    napisałbym jakąś mądrą opinie ale..brak mi słów, bo sie zamyśliłem..:) czarujemy;]

  • giulietka

    19 April 2012, 21:06

    Wiedziałam... ;)
    Dziękuję...

  • 19 April 2012, 20:51

    kilka słów
    na płatku róży
    podpisu brak

    puściłem na wiatr

    by poniósł tam
    gdzie ty

    kilka słów
    które znasz
    a ja wciąż czekam

    na odpowiedź

    kilka słów
    a dla mnie

    życie całe ...

  • giulietka

    19 April 2012, 20:25

    Jak Cię znam, niepotrzebnie kasowałeś... uwielbiam te niespodziewane wiersze, które zostawiasz mi jak bilecik w najpiękniejszym bukiecie wzruszeń...

    Adam, dziękuję, Ty wiesz jak bardzo...

  • 19 April 2012, 20:14

    wciąż zaczynam i kasuję słowa ....niegodne ...więc pozostanę, milcząc, lekko skinę głowę a łzy kropla, co z oka popłynęła niech powie to, co niewypowiedziane ...

    M. chylę czoła ...

  • giulietka

    19 April 2012, 16:42

    Jejku, Aniu...
    Teraz to mi się oczy zaszkliły,
    z głębi wzruszonego serducha:
    Dziękuję!

  • giulietka

    19 April 2012, 16:06

    Uśmiechnęłaś mnie, Aniu, tą Heleną;))

    Dziękuję i wzajemnie, miłego...