Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziękuję, że Cię nie ma.
Mam do kogo pisać niewysłane listy.
Składam z nich origami
-kwiaty z kartek, tulipany.
W listach piszę,
Że mnie dawno pan nie tulił.

Dziękuję, że Cię nie ma.
Życie Twoje, mam nadzieję,
Złapało wiatr w żagle.
Trzymaj ster, łap kierunek skarbie.
W listach piszę,
Że spotkamy się na Mazurach.

Dziękuję, że Cię nie ma.
Mam tyle czasu dla nikogo.
Spędzamy go razem,
Od zawsze wiernie czekał obok.
Z listów wiedziałbyś,
Że z nikim nie jest tak dobrze.
(jak z Tobą)

Dziękuję, że Cię nie ma.
Choć bardzo to uwiera.
Nadal wolę milczeć z Tobą,
Niż rozmawiać z innymi.
W listach piszę,
Że bez Ciebie słowa mi już nie smakują.

Żałośnie pisać listy nigdy nie wysłane.
Dałam im duszę,
A są niechciane.

26 095 wyświetleń
250 tekstów
15 obserwujących
  • MartynaR

    6 February 2016, 20:43

    Dziękuję za ten komentarz ;)

  • tom8grab

    6 February 2016, 20:42

    10/10
    Dziękuje za ten wiersz.