Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzieciństwo

Dzieciństwo
Beztroskiego czasu kupa.
Na trzepaku zabawy,
Nadmuchane żaby.
Piłki kopanie, w klasy granie,
Na gumie skakanie.
Jabłek zrywanie,
Przed sąsiadem uciekanie.
W wojnę zabawy
Błogo czas zmarnowany.
Obdarte kolano, guz na czole,
Wybity palec, śliwka w oczodole.

Szkoda, że to już minęło.
W wspomnieniach jedynie powraca,
Ten czas niezapomniany.

15 890 wyświetleń
94 teksty
76 obserwujących
  • pusicho

    22 November 2011, 21:46

    Dziękuję za słowa uznania.

  • drider

    18 November 2011, 15:02

    Świetny wiersz... powinien być dodany do każdego albumu na zdjęcia :)

    Czytając Twój wiersz ... w myślach zamieniłem ... dwa ostatnie wersy...
    Chyba każdy odbierze ten wiersz inaczej na swój sposób :)

    "Wspomnieniom oddany"

    Bo w istocie tak właśnie jest...
    Ale dzięki takim wierszom wspomnienia silniej powracają :)

    Daje plus w ten sposób bo wierszy ocenić jeszcze nie mogę :P

  • słoneczniki

    4 September 2011, 16:51

    Obudziłeś we mnie wspomnienia beztroskiego podwórkowego spędzania czasu...
    Dziękuję :)
    (+)

  • Julka 10

    3 September 2011, 19:35

    Witam...

    Właśnie czytam Twój wiersz, fajny, zabawny i przywołyke wspomnienie. Zostawiam plusik, ale mam też drobną uwagę do tego wersu

    Beztroskiego czasu kupa.

    Słowo " kupa" zamieniłabym na inny np. wiele, masa, dużo..ect.

    Serdecznie pozdrawiam, życzę miłego weekendu
    Julka