Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziadku

Dziadku, zaśpiewaj mi kołysankę i opowiedz mi historię, w końcu znasz ich tak dużo.
Dziadku, naucz mnie jeździć na rowerze, i pokaż, gdzie rosną konwalie.
Dziadku, proszę, zabierz mnie na ryby i zatańcz ze mną w deszczu.
Dziadku, czy mógłbyś mnie przytulić? Tak bardzo boję się ciemności.
Dziadku, po prostu bądź. Dobrze?

Dziadku, zrobiłam Ci laurkę.
Zostawię to tutaj, dobrze?
Przy tym napisie, „ku pamięci”.
Bo chociaż nigdy Cię nie znałam,
To wiem, że jesteś tutaj.
Wciąż Cię widzę.
W moich oczach.

15 367 wyświetleń
76 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!