Menu
Gildia Pióra na Patronite

Impresja z rdzą

Dwa razy w roku
nasze miasto
odwiedza Jezus
raz jako noworodek
i jest wesoło
drugi
jak umiera
i też jest wesoło
bo uginają się stoły

W każdy dzień powszedni
patrzy zmordowany
z zardzewiałego krzyża
na Marię niosącą zakupy
i na żołnierza
który mówi - wybacz...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 8 March 2012, 15:05

    Czytam w milczeniu i słów mi brak.
    Piękne.

  • marka

    5 March 2012, 15:37

    Pozdrowienia.
    Nie, nie jest wydana, jakoś nie.
    Miłego dnia.

  • sand

    4 March 2012, 20:31

    Twoja poezja wydana na papierze... jest już?

  • sprajtka

    4 March 2012, 12:55

    Piotrze, czy Ty myślisz ,że ja tego nie wiem?

  • marka

    3 March 2012, 21:15

    Sprajtko.
    Jezus nie jest Bogiem.
    Bóg ma imię, Jahwe lub Jehowa, zależy od przekładu Biblii.
    Pozdrowionka.

  • sprajtka

    3 March 2012, 20:23

    Bóg jak laska , którą się podpieramy wymieniając Jego imię nadaremno...każda taka "wymiana" rdzawy posmak rodzi...

  • 3 March 2012, 19:37

    Jest przeszywający...