Menu
Gildia Pióra na Patronite

dwa światy

dwa jabole
ścieżka donikąd
zagubiona w lesie
cisza samotności
i tylko one
wierne towarzyszki
flaszki wyżebrane
kolejny dzień
bolesnego umierania
na skraju człowieczeństwa
nic nie znaczący byt

kolejna butelka whisky
by zapomnieć
o dniu nurzania się w bagnie
by kolejny milion zawitał na koncie
koszt nieważny
on był słaby
odpadł
to ja jestem królem
lecz czemu zapijam dzień
by zasnąć
odejść w niebyt do jutra
bez snów
sztuczny odpoczynek

dwa byty
w świecie jabola i whisky
tak różne
lecz złączone wspólną tragedią
chęcią zapomnienia

o życiu

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    7 February 2011, 20:23

    ...a ja i owszem odnajduję przyjemność w czytaniu...
    ...nawet gdy kolejne wersy prowadzą mnie ku niebezpiecznym, smutnym światom, od których tak często odwracamy głowę...
    ...nie chcąc zobaczyć, że to ten sam, nasz świat, w którym żyją ludzie tacy jak my... tylko czasem mieli mniej szczęścia...

    Pozdrawiam ciepło Adamie;)

  • awatar

    7 February 2011, 17:06

    to taki dadaizm w poezji, ale brakuje mu przyjemności czytania naiwnego tekstu, pozdrawiam