Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Drogi Przyjacielu"

Drogi Przyjacielu, tyle czasu minęło
Tyle Cię nie widziałem, tyle spraw popłynęło
Tyle mam Ci do powiedzenia, czekam spotkania
Żebym mógł wyrzucić wszystko co mi się kłania

Tyle czasu jest do nadrobienia
Przyjacielu, niech życie na drobne mnie nie rozmienia
Czas niestety nie staną w miejscu
I nie zatrzyma spuszczonych wtedy psów

Przyjacielu, dobrze wiesz co się stało
Wiem, że odbył się po tym rachunek sumienia
Nawet nie wiesz jak to wtedy bolało
Nic nie mogło zatrzymać tego krwawienia

Jak łatwo zapomina się przyrzeczenia dane sobie
Jak łatwo zranić drugiego człowieka
Sam nie jestem święty, zło siedzi w mojej głowie
Widziałem jak załzawione oczy przykrywa powieka

Przyjacielu, wykonałem pierwszy krok
Wybaczyć można wszystko, ale należy pamiętać
Za długo mieszkał przy mnie mrok
Nie dam się po raz kolejny spętać

Przyjacielu, mam nadzieje że przemyślisz
Że wiesz co powinieneś zrobić
Pierwszy wyciągnąłem rękę
PS. Mam nadzieje że odpowiesz

6420 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!