Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Droga do serca~~

Drogę do serca usypię z płatków róż
Byś mógł tutaj trafic mimo życia burz
świetlikom nakażę by drogę znaczyły
I byś się w ich blasku nie zgubił mój miły

Nauczę Cię marzyc jeśli tylko chcesz
Ułożę symfonię kiedy spadnie deszcz
Na ustach ci podam smak rosy o świcie
Spijając zrozumiesz jak piękne jest życie

Delikatny dotyk palców moich dłoni
Odpręży masażem smutki na twej skroni
Wiatr płatki rozwieje świetliki przygasną
Lecz w sercu Twym ogień i pali się jasno

Płomienie się iskrzą i tańczą po twarzy
Kto marzy ten kocha ,kto kocha ten marzy
Sny są do spełnienia ja czekam wśród róż
Gdy serce me znajdziesz nie odchoc stąd już.

109 558 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    13 September 2012, 20:12

    Pięknie dziękuję za wszystkie opinie,bez Was nie byłoby tych wierszy to dzięki Wam tu jestem-miłego wieczoru i pozdrawiam sercem

  • annak

    13 September 2012, 16:27

    piękny pełen uczucia wiersz :))))
    pozdrawiam Agnieszko :)))))

  • Władysław Andrzej

    13 September 2012, 13:11

    Płomienie tańczą !!!
    Smutki pójdą precz gdy istnieje ktoś tak wyjątkowy

  • słoneczniki

    13 September 2012, 11:59

    Podoba mi się ten pełen wrażliwości i ciepła wiersz.

  • aloya

    13 September 2012, 11:14

    Piękną miłość wyśpiiewałaś Agnieszko, pozdrawiam:))

  • agniecha1383

    13 September 2012, 02:13

    Jak dobrze że jeszcze zerknęłam...kurcze jaka ty jesteś otwarta na miłość:) oj dobrze by miał ten któremu skronie masować byś chciała:)Aguś cudny:)