Menu
Gildia Pióra na Patronite

DROGA ŻYCIA

Droga życia. Wąska i nieodgadniona. Pusta
Otoczona z jednaj strony skalną ścianą przeznaczenia,
na której odciskają się trudy życia
i z drugiej strony czarną czeluścią śmierci i niebytu,
ledwo oświetlona latarniami,
w których tlą się światła minionych i przyszłych lat,
niknie w horyzoncie przyszłości
nie dając po sobie poznać gdzie jej kres.

A pośrodku tej drogi Ty, ja, my – człowiek,
odziany w zmysły, myśli, nadzieję i wiarę
ukryty pod parasolem szczęścia,
szukając na tej drodze wolności, spokoju i spełnienia
zawsze pozostaje na niewidzialnym rozdrożu
życia i śmierci

19 703 wyświetlenia
162 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!