Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do widzenia, do jutra.

Do widzenia, do jutra!
- oby tak było.

Jeszcze nie o wszystkim
zdążyliśmy pomówić
(pomimo tylu rozmów przecież)

Jeszcze nie wszędzie byliśmy!
(O ile wszędzie da się być,
choć to piękny pretekst)

Tam gdzie kamień na kamieniu
i krew szybko schnąca
ktoś na kogoś czekać będzie
na jednym z peronów
początku i końca..

Początku i końca
dni i nocy
Zawsze będzie ktoś
spotkany i zapomniany
i niezapomniany i zapamiętany

Zawsze!
(choć to niebezpieczne słowo, chce tu być użyte,
jakby to nie od nas zależało czy być tu powinno)

Ale powinno..bo dopóki mamy sny
i budzi nas ze snu jawa
Będziemy tęsknić
(Bo to przecież jakby druga po nadziei
ważność)
Będziemy kochać
(Bo to daje nadzieję że jeszcze
cokolwiek warto)

Do widzenia, do jutra!
- oby tak było
( gdyż ciągle mi mało!)

Jeszcze ten płatek i tamten
przefrunął jak listek..

Wszystko tu trzyma jak w ryzach
I strumień popycha!
I stawia na swoim! - Świat..

Do widzenia, do jutra!
Do zobaczenia!
Mówi nam..
(o ile chce powiedzieć jeszcze)
P.

3549 wyświetleń
40 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!