Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pożegnanie

Do widzenia Świecie.
Ostojo marzeń,
Mogiło pamięci.

Przymknij swe powieki
Na grzechy codzienności,
Wadliwe sekundy.

Wspomnij czasem, proszę
Eksplozje radości
i strumienie łez.

Bądź nadal jedynym azylem.
Śmiertelną pułapką,
W której nie ma życia.

Zanim podejmiesz ostatni oddech
Wysil się jeszcze trochę,
Pokaż to, co niezbudzone.

Ja odchodzę...

4098 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących
  • Nutka67

    5 September 2010, 23:51

    Ciekawy, smutny, podoba mi się.

  • torpeda10

    5 September 2010, 23:29

    Smutne, ale prawdziwe

  • Seneka 18

    5 September 2010, 19:35

    Podoba mi się...ciekawie piszesz.