Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dotykam rąk twych
Jak krucyfiksu
Z pietyzmem kunsztu twórcy - Boga

Jest w nich
Zgrabność gotyku
I siła kobiecego instynktu

Jest człowieczeństwo
Co goi rany nieszczęśników
Z uprzejmością codzienność łagodzi

Dotykam i określam dzieło
Siły i aksamitu
W jednym tylko z Tobą dotyku

76 499 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!