Menu
Gildia Pióra na Patronite

Siwy włos...

Dotyka mnie czas
siwym włosem
na skroni
a ty uśmiechasz się
i szepczesz
że to nic…
składasz z radością
wiosny
wspólne marzenia
w mojej dłoni
i jakby
czas nie miał
dla ciebie
żadnego znaczenia
zamykasz oczy
przytulasz się
mocno
i z ufnością dziecka
zasypiasz...
jesteś bezpieczna
szczęśliwa
śnisz...

190 655 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 6 June 2013, 00:14

    Wyjątkowe.
    Podziwiam. :)

  • scorpion

    2 June 2013, 12:56

    Aż nie dam fiszki, bo pięknie wygląda to 100 ;] Ale wiersz warty ich wszystkich.

  • Kamila 6

    1 June 2013, 18:30

    Piękna miłość. Taka powinna być, a jest taką rzadkością...

  • annak

    1 June 2013, 09:41

    dla miłości czas nie ma znaczenia :) ładnie :)

  • Pechowa_

    1 June 2013, 09:33

    Cudowny wiersz...
    Pozdrawiam..