Menu
Gildia Pióra na Patronite

[*]

Dotykam czołem
chłodnej szyby
w którą głośno
uderzają krople
deszczu a może łez

Cudownie zagłuszając
martwą ciszę
gdzie wolałabym
usłyszeć najdrobniejszy

Szelest Twoich słów
czy zobaczyć jak
nosisz na różowych
ustach szczery usmiech...

Koleżance Dorotce...

52 748 wyświetleń
691 tekstów
82 obserwujących
  • kati75

    9 January 2018, 09:59

    strata kogoś bliskiego naprawdę czasem w nas coś zmienia;)gdzieś kiedyś się spotkacie po drugiej stronie tęczy nieba piękny wiersz pozdrawiam;)

  • Adnachiel

    8 January 2018, 19:52

    Kochać i tracić, to treść wpisana w każde życie.
    Piękny wiersz. Piękna, wierna przyjaźń.
    "Przyślij mi uśmiech z raju, w którym jesteś" - pisał klasyk.
    Pozdrawiam.

  • RozaR

    7 January 2018, 00:01

    Zdarza mi się dotykać czołem chłodnej szyby by poczuć inną rzeczywistość .
    Pozdrawiam autorkę.

  • Cris

    6 January 2018, 22:03

    Też mam przyjaciółkę Dorotę, i też kiedyś napisałam jej dedykację z okazji nieco innej, ale jak ważnej. Odnalazłyśmy się po latach.

    Piękne słowa wiersza...pozdrawiam Aniu :)