Menu
Gildia Pióra na Patronite

miętowe przedpołudnie

do twarzy nam tej wiosny
z każdym kosmykiem zieleni
choć pierwszy kwietniowy deszcz
dawno już za nami

czekaniem można
wykarmić niejedną samotność

nawet gdy zbyt długo
nie kwitną ogrody
czuję zapach czereśni

od jesieni coś wisi
w powietrzu
między naszymi ustami

137 922 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    16 June 2015, 09:25

    Fajnie, że zechciał ktoś odkryć rąbek tej tajemnicy;)
    Pozdrawiam.

  • mill

    15 June 2015, 23:14

    .....śliczny wiersz...tajemniczy ;)....