Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z tęsknoty upartej pisze sie wiersze.

Dotknęłam kiedyś wiatru..
Lecz sama nie wiem ...
Czy to wiatr czy Twoje ciało było...
Jak wiatr zimne i czułe
Jak wiatr przyleciałeś, odleciałeś..
Szukam,szukam tego powiewu...
znikł.
I teraz grób mój miłości podlewam.
Żalem i Bólem
Jak nienasycone kwiaty deszczem.
Lecz łzami
Zakopałam miłość, schowałam w mogile
Bo straciłam sens życia i chwile

2868 wyświetleń
53 teksty
1 obserwujący
  • 12 July 2015, 15:35

    to dość nie dojrzały wiersz ponieważ pisałam go w wieku 14 lat czyli 11 lat temu

  • sentymentalna_

    6 July 2015, 18:30

    Tytuł skojarzył mi się z wierszem Poświatowskiej "Z tęsknoty pisze się wiersze" :) A co do samego utworu, podoba mi się jedyne co mnie gryzie to sporo powtórzeń w tej części:
    "Dotknęłam kiedyś wiatru..
    Lecz sama nie wiem ...
    Czy to wiatr czy Twoje ciało było...
    Jak wiatr zimne i czułe
    Jak wiatr przyleciałeś, odleciałeś.."
    Ciut za dużo tego wiatru. Za to druga część jest bardzo dobra. Pozdrawiam.