Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dusza

dotkną wzrok pamięcią duszy
co próg śmierci przekroczyła
wspomnienie ciepłe chłód ogrzało
życie to padół gdzie trosk jest niemało
pocałunek ostatni pożegnał zmarłe ciało

a dusza stała nad trumną blada
wpatrzona w postać zimną
łzą jedną życie pożegnała
uśmiech żałobnikom posłała
krąg zatoczyła wzywając żywioły

uniosła oczy ku górze
radosny okrzyk wydała
łącząc się z zaświatem przodków
w próżni gwiazd czeka
by złączyć się z ziemią na powrót

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!