Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dokąd zmierzamy

Dokąd zmierzamy
Proszę powiedz mi Jah
Czy ten świat to zwykły krach
Dokąd zmierzamy
Dlaczego o nasz świat nie dbamy
Wszyscy dobrze wiemy, że się sami zabijamy,
Tymi paliwożernymi brykami,
jedzonymi chemikaliami,
Tymi wielkimi fabrykami,
atomowymi elektrowniami...

Dlaczego tak się dzieje,
Że człowiek nie chodzi już do kościoła co niedziele,
Ta religia nie jest już nasza inspiracją
My żyjemy teraz swoją racją,
Raggae i Jah daje nam siłę
Na życie w tej krainie,
Ogromne pałace z wielkimi krzyżami
I księża jeżdżący luksusowymi furami
Ci biedni starzy ludzie chodzący do kościoła z pieniężnymi darami
Popatrzcie jak nas swą korupcją omotali
Kościół nas oszukuje
Nasz prawdziwy jedyny Jah uczciwość przekazuje
Dajemy tyle ile możemy
Nie mamy… nie kradniemy
Starych ludzi z pieniędzy nie oskrobujemy
Swoje flow w sercu czujemy RASTAFARA !
To jest nasza wiara czuje to i żyje
Żyje bo to czuje
Trzy kolory to ma życia inspiracja
Zielony, żółty, czerwony !
Razem z tymi barwami czuję się od zła uwolniony…

1061 wyświetleń
14 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!