Menu
Gildia Pióra na Patronite

świadomie

dojrzałem smutek
który patrzy na mnie
z punktu co stoi w poprzek
ludzkiej wyobraźni

dorosłem też do żalu
bezradnością zwanym
w ustach co zasypiają ze smakiem
czereśni

i co dzień widzę rękę
która gasi radość
a zapala świadomie
puste obietnice

a sen wyśniony rankiem
budzi kolejną nadzieje
na godność

43 932 wyświetlenia
511 tekstów
16 obserwujących
  • jarekkozikowski

    2 July 2013, 12:10

    dzięki za odwiedziny pozdrawiam

  • agniecha1383

    2 July 2013, 06:06

    piękny...
    o jak ja Cię rzadko czytuję i nie żebym nie chciała...
    jak często bywałeś na cytatach tak teraz jak okruszek wśród wielu... mało nam dajesz takich okazji a byłoby... oj byłoby się w czym zanurzyć myślami bo piszesz wybornie:) serdecznie pozdrawiam:)