Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,Biała śmierć - Zabójczy celownik".

,, Do Finlandii agresor się zbliża,
Zaraz wyważy drzwi.
Artyleria dosięga już nas.
I kraj cały tonie we krwi.
Mimo to, wciąż w fińskich sercach,
Mała iskra się tli.
Bo legenda obiega dziś świat
że Związek z rozpaczy już drży.

Od dziecka z ojcem na polowaniach,
Celnością wyróżniał się
Teraz wśród tajgi dobrze schowany
Namierza pierwszy swój cel.

Jego snajperski wzrok,
Zna kolejny krok
Wróg w polu zjawia się.
Może spróbować biec,
Lecz Biała śmierć,
To tylko życia kres.

Trzeci miesiąc trwa polowanie,
W rozdarciu znajduje się wróg.
Ruska władza wciąż głowi się,
Gdzie ukryć się mógł fiński duch.
Chociaż kolejny dzień tak przemija,
I efektów wciąż brak
W końcu musi nadejść ten dzień,
Gdy Simo opuści świat.

I chociaż w marcu został trafiony,
Aż pocisk zniekształcił mu twarz
Dzięki pomocy z Ojczyzny strony
Przeżył czym zadziwił nas.

608 wyświetleń
18 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!