Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do ciebie list pisałem - początek

Do ciebie list pisałem zanim spłonął
Nie pamiętam zrujnowanych zdań
Objętych rozgrzanych ud metaforą
Gęstych włosów i języków drgań
Zaraz po winie w kielichu schowanym
Z dłoni do ust ukradkiem wlewana
Barwą oleistej czerwieni wypijanym
Na ciele rozkosz tańcem trwała

Gdy głęboko mnie poznawałaś
W naszym łożu czas odpłynął
Zwrotek w ustach mych szukałaś
Z bez wstydu podniesioną kurtyną
Balastem pożądania na granicy cienia
Nadchodziło, gdy na skórze nad ranem
Spokojnie z oczekiwanego spełnienia
Zanim zgasło, do ciebie list pisałem...

15 297 wyświetleń
150 tekstów
72 obserwujących
  • Vort

    15 November 2015, 19:12

    Dziękuję.

  • nicola-57

    15 November 2015, 19:06

    jak zaspokoić głód piękna? Przeczytać ten wiersz.
    pozdr. :)