Menu
Gildia Pióra na Patronite

Soulmate

Dobrze jest ogrzać ręce
Przy kubku gorącej herbaty
Gdy wiatr za oknem przygrywa
Kroplom deszczu
Rozbijającym się o rynnę

Dobrze jest zasnąć nad ranem
Po ciężkiej walce z sercem
Wsłuchując się w melodię utkaną
Z niepewnych oddechów
I cichych westchnień

Dobrze jest mieć kogoś przy sobie
Gdy nie ma Ciebie...
Przyjaciel w podróży
Niosący bagaże przegranych myśli
Poległych w walce z przeznaczeniem

I dobrze jest czasem przysiąść
Na wiolinowej ławce
W pustynnym korytarzu
By choć na chwilę zatrzymać świat
I zrobić krok we własną drogę

3442 wyświetlenia
54 teksty
9 obserwujących
  • Disalice

    26 February 2012, 20:40

    Dziękuję ;)

  • marka

    26 February 2012, 20:23

    Ciekawy i nastrojowy wiersz.