Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skraje

Dobro i Zło
Światło i Mrok
Miłość i Nienawiść
Życie i Śmierć
Szczęście i Pech

To są wszystko przeciwieństwa skrajnie oddalone
To wszystko przez los sterowne
Nad losem Bóg sprawuje władze
Wraz z czasem na nasze życie rękę kładzie

Raz prawym palcem szturchnie
Raz na kark nam zimnem dmuchnie
Raz nam do ucha miłym słowem szepnie
Raz nas o ziemie w błoto siarczystym ciosem trzepnie

Lecz gdy jest wiara i marzenia
Można samemu nauczyć jak losu zachcianki się zmienia
Żeby jednak po trupach nie dążyć do celu
Żeby nas nie porzuciło przyjaciół wielu

Powoli bez pośpiechu w głowie mieć zaczątki uśmiechu
Żyć normalnie pracować kochać i o fantazjach nie zapominać
Przeć na przód za często nie oglądać się za siebie w tym całym pośpiechu
A na pewno dotrzemy w całości czy ze złości czy z miłości do celu

Nie zależnie czy po prawej czy po lewej
Czasem trzeba postać w ulewie
Zastanowić się czy w dobroci żyć czy w gniewie
Lecz to już zależy tylko od Ciebie….

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    1 November 2011, 14:38

    Dziękuję.