Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl o dobre słowo

Dobre słowo buduje
Człowieczeństwo człowieka
Dobre słowo potrafi
Miłością wybuchnąć
Jak maj porazić
Bujnością fioletu bzów
Składam z dobrych słów
Gwiazdy wrześniowych słoneczników
One odwdzięczają mi się
Dodając ciepła
Odchodzącemu w jesień słońcu
Gdzieś w Bytomiu
Pani Beata
Z dobrych słów
Doprawi rosół
I niedzielę zmieni w zachwyt
Z dobrych słów
Można usnuć myśli
Które wprawić można
W wir codziennych codzienności
Obdarzając siebie ich
Bezbólem szczerością
Bez poniżenia
Bez zdrady
Z dobrych słów
Na pewno nie był zbudowany
Jej samobójczy dziesięciopiętrowy lot
Biegły patolog zasmucił
Bo wśród dobrych słów
Nie pobiegną ich dni
Lotniczki wieżowcowej
I córeczki rozprysłej
Na szybie radiowozu
Zabrakło dobrych ciepłych słów
Dobre słowa nic nie znaczą?

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • 3 October 2012, 14:00

    niestety tylko kopniaki są tren di ale to było do przewidzenia
    gdyby człowiek był uprzedzony miałby możliwość obrony... ,niektórzy lubią strzelać w plecy ... widzą że zipiesz dobijają
    Katyń uduchowiony

  • 3 October 2012, 13:56

    smutne, pewnie prawdziwe,
    i ciągle gdzieś braknie zwykłych słów

  • 3 October 2012, 12:55

    dobre słowo