Menu
Gildia Pióra na Patronite

śpij ...

dobranoc
tak zwyczajnie
jakby noc nastała
choć słońce na niebie

dobranoc
me kochanie

niech nic nie zmąci
twego snu
tak pięknie wyglądasz
w tej białej szacie

dobranoc
mój słodki aniele

chłód jak sztylet
serce przeszywa
jakbyś gdzieś odchodziła
a mówię tylko

dobranoc

więc skąd ten ból
duszę targający ?

dobranoc
moja różo najpiękniejsza
dobranoc
a ja
będę czuwał nad twym
snem

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Kamila 6

    18 March 2013, 21:41

    Anioł Stróż :)

  • giulietka

    18 March 2013, 21:16

    Zaśpiewaj mi kołysankę
    zaśpiewaj
    choć jej nie usłyszę
    Twój głos drży
    jak poruszone
    nagłym westchnieniem
    firanki
    zaśpiewaj mi
    może swoją tęsknotą
    cudzy ból niechcący ukołyszesz
    ...

  • 18 March 2013, 20:46

    dziękuję ...z serca które to pisało ...

  • agniecha1383

    18 March 2013, 20:31

    Tak...zgadzam się z Beatką... przepiękny wiersz...pozdrawiam:)

  • Gaia

    18 March 2013, 19:35

    Nawet nie wiem co napisać... Poruszasz słowami każdą strunę. Rozpadłam się na tysiące kawałków....
    Pozdrawiam serdecznie :)