Menu
Gildia Pióra na Patronite

PLON

Dni, miesiące, lata
Marzeniami usłane
Godziny cichym płaczem,
Goryczą utkane
Minuty szczęściem,
Sekundy, na lepsze, wiarą…
Zła rzeczy kolejność?
Cóż za to być może karą?
Życie stratą obsiałam
Takiż i plon dziś zebrałam,
Więc gdy promyk z nieba
Biegnę na oślep, ciepła mi trzeba…

18 426 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • RozaR

    29 August 2014, 22:46

    Poruszajace - mocne. Piękne - dla mnie dzieło.