Menu
Gildia Pióra na Patronite

Decyzja

dla tej podeptanej flagi
dziś zapalam jasny znicz
i choć jestem prawie nagi
chcę się za te barwy bić

nie wiem co mnie jutro czeka
ale muszę jakoś żyć
bo ja nie chcę stąd uciekać
chcę tu zostać i móc śnić

kto więc pójdzie ramię w ramię
nie za łapę nie za żołd
w sercu niosąc dumy znamię
naszej ziemi oddać hołd

ja już dobrze wiem co zrobię
nie zamierzam poddać się
cała reszta leży w tobie
więc zdecyduj śnisz czy nie

47 980 wyświetleń
592 teksty
92 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!