Menu
Gildia Pióra na Patronite

bliżej niż dalej

tej zimy cud się nie zdarzy
choćbyśmy noc zaklęli
by w światłowodów palcach
przesuwała różańce gwiazd

na szczycie uśpionych schodów
wsłuchuję się w skargi zegarów
wszystko mi mówi
że jednak
nie spotkamy się tutaj

w śnieżne zimowe noce
na próżno szukać śladów

zamknięty w szklanej półkuli
przez wieczności palce
bezboleśnie przesypuje się czas

137 929 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    18 January 2015, 10:35

    Kazdy ma swoj patent na przemycanie wzruszen, ja Twoj kupuje w calosci, Alice i nie tylko ja;)
    Bartoszu, fajnie kogos spotkac na tym moim odludziu;
    Dobrego dnia.

  • Duch_Sumienia

    17 January 2015, 17:35

    Dawno nie używałem tego słowa, ale piękne :)
    Spotykam się tam z tobą... w wyobraźni :)

  • sprajtka

    17 January 2015, 17:26

    Pocieszasz, ale dzięki;)

  • giulietka

    17 January 2015, 16:40

    I wywolujesz, Alice, tyle, ze niebo pozytywniejsze;)

  • sprajtka

    17 January 2015, 15:41

    Nie wiem jak Ty to robisz, ale ja też chcę wywoływać podobne emocje:)