Menu
Gildia Pióra na Patronite

sen marny...

dlaczego tak uparcie
trzymamy się świata?
toż to sen marny tylko

pragnienie by przebudzić się
i szeroko otworzyć
okna duszy swej
przepełnia od stóp do głów
serce me

kłamstw już dość
w prawdę przyoblekę się

zapytasz czy nie lękam się
w nieznane biec?
strach z pragnieniem wolności
miesza się
odpowiada serce me

obudzisz się ze mną?
bądźmy sobą
na jawie
już wiecznie

5394 wyświetlenia
68 tekstów
1 obserwujący
  • fyrfle

    6 September 2015, 21:51

    kopa optymizmu i mendel nadziei.