Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

dla ciebie
mam erotyk

co może
mgłą deszczową
dotknie twojej szyi

zanim na szybach
zabliźnią się ostatnie
rany świtu

i ciszą jak umarłym kwiatem
uklęknę ci do powiek

dla ciebie
mam tak niewiele

ust jesień przerwaną

i łzę ukrytą w kałużach
co jeszcze palcami wiatru

rysuje twojej twarzy odbicie

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    26 December 2016, 12:11

    To stary wiersz, Papużko ;) Nieaktualny. Ale wrzucić można. Jak szaleć to szaleć. Dzień dobry. :)

  • Papużka

    26 December 2016, 09:12

    Uhuhu szczęśliwa twa wybranka... nie ma jak dobry wiersz na śniadanie. Dzień dobry. :)