Menu
Gildia Pióra na Patronite

Diabeł w czystej postaci - samospalenie

Skalkulowana obłuda
Jest w mym mniemaniu
Istotą zła

Kiedyś pewien ubek w czasach komuny
Powiedział do opozycjonisty
,,tak zrobimy że twoi będą przeciwko tobie”

Za jakieś lat trzydzieści znowu
Nakręcili sprężynę propagandy
I jeden taki zabił pisowca w Łodzi

Propaganda trwa nadal
Uległo wielu zdumiewająco wielu
A jeden z tego na śmierć się spalił

Pewna kobieta syczy do mnie
Że rolnicy przez pisory nie dostaną
Unijnych dotacji

Przyznać trzeba że diabeł
Dobrze się odnalazł
W tych czasach

Taki jeden ubek powiedział
Nastawimy waszych przeciwko
Wam

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • 2 November 2017, 23:35

    Czasami niedostatek głupców trzeba uzupełniać ślepymi... takie czasy.
    Pozdrawiam. :)

  • RozaR

    31 October 2017, 21:33

    Gość z linka ma niezbyt poukładane po porównuje samospalenie protestującego przeciwko wkroczeniu wojsk polskich do Czechosłowacji.
    Gdzie porównanie ?! - nie obejrzałem filmu do końca z racji na wyjątkową tępotę analizy .

  • szpiek

    31 October 2017, 17:05