Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Deszczyk"

„ Deszczyk”

Słonko znikło za chmurami
rzadko widać już przebłyski
Półmrok wisi gdzieś nad nami
Świat ogarnia i nas wszystkich

W tle pukanie słychać ciche
W rytmie kropel które z nieba
Czasem wielkie , czasem liche
W dół nam lecą , choć nie trzeba

Wszędzie mokrą , wszędzie szarą
Nastrój tworzy atmosferę
Gdy tak krople owe walą
Już sobotę i niedzielę

Każdy woli gdy słoneczko
Przy weekendzie jasno świeci
Dalej chmurki , na bok nieco !!!
Puśćcie słonko z waszej sieci .

Janusz Dziewanowski

16 674 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • misiek45

    5 March 2013, 23:13

    Januszu Agnieszka ma rację i ja się z Nią zgadzam dodam że czytajac Twoje wiersze ma się uroki przyrody na wyciągniecie dłoni-pozdrawiam miło :)

  • agniecha1383

    5 March 2013, 21:03

    Januszu ty jak zwykle mnie czarujesz swoimi pięknymi pozytywnymi wierszami... pomimo deszczu czasem:)pozdrawiam

  • awatar

    5 March 2013, 18:52

    ładne, lekkie