Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszcz słów

Deszcz...
udręką świata
drogą ku nicości
niszczycielem poukładanego życia
bramą ku rozpaczy
pomostem do krain nieznanych

Deszcz...
prawda i oszust
nadzieja i rozpacz
oczyszczenie i zmaza
pomoc i klęska

kropla na twarzy
łzy dziś udaje
ukrywa prawdziwe
przyczyny smutku

na szybie wyścig
smutku ze smutkiem
wygrana radości

Deszcz...
jest prawdą której nie cierpisz
obnaża cię ze wszystkiego
zamienia wszystko miejscami

Deszcz...
jest i istnieć będzie
po krańce świata
a ty musisz z tym żyć

5394 wyświetlenia
68 tekstów
1 obserwujący