Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Deszczowe panienki~~ ©

Deszczowe panienki nie są złe
Płaczą tylko czasem prognozowo
Skaczą po kałużach gdy deszcz leje
Śmiejąc się nad wyraz pogodowo

W dłoniach parasolki kolorowe
Motyle we włosach zaplątane
W tęczowych sukienkach przemoczone
Deszczowe panienki zwariowane

Licząc krople deszczu od niechcenia
Często ulicami nas mijają
I chociaż w szarościach świat gdy moknie
To one się zawsze uśmiechają .

109 546 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Cris

    13 July 2016, 21:40

    Radosny, piękny...miło czytać Cię Agnieszko, brakuje tu Twoich nowych wierszy. :)
    Serdeczności ślę :)