Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pora deszczowa

im dłużej wpatruję się w niebo
tym bardziej obcy mi świat
i coraz trudniej mi stąpać
twardo po kruchej ziemi

w ciężkie od urodzaju
gwiazdami kapiące noce
rzucam modły na wiatr

choć wiem, że deszcz meteorów
nie ocali
serca pustyni

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    20 November 2013, 19:06

    Marcin, dziękuję, lubię gdy kogoś zatrzyma choćby jeden wers, wtedy wiem, że moje wiersze żyją własnym życiem, a interpretacja ma to do siebie, że należy do czytelnika...

    Pozdrawiam.

  • scorpion

    20 November 2013, 10:41

    Gwiazdami kapiące noce...

    Nie wiem czy dobrze interpretuję ten wiersz... Ale co tam :) Spodobał mi się, zaintrygował.

  • giulietka

    17 November 2013, 09:45

    Oj tam, oj tam, Alice, fajnie Cię widzieć;)

  • sprajtka

    15 November 2013, 16:05

    Jak ja chciałabym umieć tak pisać. Pozdrawiam;)

  • giulietka

    15 November 2013, 15:38

    Adnachiel, dziękuję za trafną jak zawsze pointę.

    Elu, świetnie odczytałaś, dziękuję za komentarz.

  • Naja

    15 November 2013, 15:22

    Ujmująco przedstawiłaś melancholię... :-)

  • Adnachiel

    15 November 2013, 11:07

    Może to i lepsze, to pustynne serce, niż morze łez...
    Wiersz piękny jak zawsze :)