Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spacer przeciwną stroną świata

Delikatnie

między taktem na palcach
odwracam świat
na przeciwną stronę

tę której nie ma
wśród nas

i tylko płatki śniegu
wirują w poprzek
z wyraźnie widocznym żalem

gdy w malinowym pokoju
po przejściu przez lustra
uśmiecha się czas

a nenufary kwitną na lodzie

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • słoneczniki

    23 December 2012, 18:30

    Piękny

  • Pechowa_

    22 December 2012, 09:34

    Śliczny wiersz... zatrzymuje. :)

  • katjaa

    21 December 2012, 21:06

    przepięknie napisane.. pozdrawiam ciepło..

  • misiek45

    21 December 2012, 20:59

    Piękny lekki wiersz miło się go czyta-pozdrawiam serdecznie Beatko:)***