Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gwiazdozbiory i Archanioły

dawno dawno temu..
śpiewały archanioły i tańczyły gwiazdozbiory..
i zachwyt przywalał mnie swym wielkim ciężarem..
aż ziemia pękała pod moimi stopami..
teraz w otchłani jakiejś leżę..
zbroczony krwią moich cierpień..
i jestem przybity do ziemi ostrzem miecza mego żywota..
żyję jeszcze..połykam muchy..
ledwo ledwo ale mogę coś myśleć..
tylko że nie ma już o czym..
królowo profundis!zrób coś..
puść mnie albo zabierz..
niech ziemia przestanie się mną karmić..
królu powietrza!gdzie jesteś?przybądź..
i wpuść mi w płuca niebo..
i wpuść mi w oczy wiatr..
dawno dawno temu..
śpiewały gwiazdozbiory i tańczyły archanioły..

13 664 wyświetlenia
116 tekstów
19 obserwujących
  • Odchłań

    15 January 2013, 20:54

    umiem od dawna ... :)

  • zlo282

    15 January 2013, 19:55

    no i fajnie ze juz umiesz

  • Odchłań

    15 January 2013, 19:21

    Seba ktoś już mnie jej nauczył ... napisałam to co chciałabym przeczytać w twoim wierszu :)

  • zlo282

    15 January 2013, 17:42

    Nati pewnie kiedys cie nauczy milosci..pozdrawiam:)

  • zlo282

    15 January 2013, 17:41

    dzieki xavier za opinie:)

  • Odchłań

    15 January 2013, 00:05

    królowo profundis!!! Jeśli nauczysz mnie kochać... Jeśli uczysz mnie oddychać... Będę malować piękno Dla wszystkich Twoich potrzeb... Jeśli nauczysz mnie kochać... Obiecam, że będe silniejsza... I spalę cię miłością, która nigdy nie zgaśnie ...