Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lacrimosa

dawno
a jakby wczoraj

ostatni oddech
życie mi skradł

chmurne obłoki
niebo przepełniły deszczem

i powrotną drogę
zasłoniły mgły

płaczesz

lecz ja niegodny
ani jednej twojej łzy

101 618 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • zapach_bzu

    30 April 2017, 13:07

    Prosto... Prosto w serce! Trafiło.

  • Adnachiel

    28 April 2017, 12:40

    Dobrze jest wiedzieć, że Mozart nie jest Ci obcy, Mirku :)
    Ale mogłem się tego po Tobie spodziewać, szczególnie w związku z zamiłowaniem do gór.
    Nieprawdaż, że bardzo się ów majestatyczny krajobraz komponuje z tą melodyjną modlitwą?

    Za wpis dzięki uprzejme :))

  • fyrfle

    26 April 2017, 16:12

    Lacrimosa doprowadziła mnie do Dies Irae, a stąd do Paruzji był krok, choć Lacrimosa mi najbliżasz, to ta szwajcarsko - niemiecka grupa rockowa, a przez nią gdzieś odkrywałem Jego najpiękniej.

  • Adnachiel

    25 April 2017, 10:17

    Kochana eM., zapytam retorycznie: I jak można Ciebie nie uwielbiać?
    Ta piękna definicja poezji [bez zwrotki ost.], zasługuje by umieścić ją w wierszu giulietkowym, bo ja... niegodny :)
    Dziękuję, że jesteś.

  • giulietka

    25 April 2017, 07:33

    Jeśli poezja to ten dreszcz, który z powierzchni skóry przebiega do serca...
    Jeśli poezja to te łzy niewypowiedziane żadnym z ludzkich słów...
    Jeśli poezja to ta dobroć wszczepiona w człowieka od pierwszego uderzenia serca...
    To Ty cały nią jesteś, nie tylko ten wiersz.

  • Adnachiel

    25 April 2017, 07:31

    Marianno, nieszczęśliwy talencie - czy jesteś w stanie zliczyć, który to już raz n a s r a ł a ś na ten portal i jego użytkoników?
    Postaraj się zakorkować swoje rozwolnienie, albo choć załóż pampersa.

  • Adnachiel

    25 April 2017, 07:30

    Irysowa, fyrfle, onejka, chocolat122, Pechowa - dziękuję bardzo! :)
    Cieszę się, że jesteście :)
    Uściski posyłam :))

  • nicola-57

    24 April 2017, 21:16

    kicz, ale na tym portalu to wiersz

    wyrazy współczucia dla... użytkowników

  • Pechowa_

    24 April 2017, 21:10

    Pss... weź tu na chwilę przyjdź... a ta chwila jakaś zawsze się dłuuuga robi, bo tak nie umiem oderwać się od Twoich słow !

    buziaki ;)

  • chocolat122

    24 April 2017, 20:30

    Jestem zafascynowana.. Przepiękne. Pozdrawiam. ;)