Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ufność

Dałeś tak wiele... Drogi Boże.
Dobrych rodziców. Siostrę. Brata.
Fajne dzieciństwo. Piękną młodość.
Szczęśliwe i beztroskie lata.

Tak wielką miłość jak zbyt krótką.
Potem już większość szarych dni.
Zdjęcia w albumie. Puste łóżko.
Zwieńczeniem nocy... gorzkie łzy.

I... zrozumiałam jednak z czasem.
Wystawiasz mnie na próbę Panie.
Czy w zamian tego co mi dajesz
mogę mieć jeszcze... zaufanie?

Cóż Drogi Ojcze mam powiedzieć?
Być może planem Twoim było
by zanim dasz mi więcej szczęścia
poprzednie już się... zakończyło.

Lecz... skoro już się natrudziłeś.
To pewnie wiesz co robisz Panie.
Choć motywację mam niewielką
wciąż mam do Ciebie... zaufanie.

55 158 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • AMA

    26 October 2016, 17:44

    A mnie się skojarzył z piosenką Edyty Geppert i słowami "nie chcę się skarżyć na swój los..."itd.

  • Cris

    25 October 2016, 23:16

    Piękny- brzmi jak pogodzenie z losem
    Pozdrawiam na dobranoc :)