Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mgła

Daję zamiast kwiecistych mów
Krótkie, żołnierskie zdania.
Ty dałaś szereg białych snów
W gorzkich godzinach czekania.

Wargi moje, zimowy sad
Objęty martwym chłodem.
Na usta pocałunek spadł
I zamarł skuty lodem.

Gubisz się, dziecko we mgle,
Bo jestem inny niż trzeba.
Pytasz: "Co robię źle?"
Spojrzenia rzucając do nieba.

"Wszystko dobrze, wszystko gra" -
Przycichłym tonem rzeknę.

Nad nami rośnie blada mgła.
W mgłę kiedyś - milcząc - ucieknę.

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • funeralofheart

    17 April 2017, 23:25

    Dziękuję za odwiedziny

  • zapach_bzu

    17 April 2017, 18:10

    Bardzo lubię taki styl pisania :)

  • Papużka

    15 April 2017, 14:50

    Ciekawy...