Menu
Gildia Pióra na Patronite

Retrospektywa ze znakiem - ?

Czy wiesz
jak ludzie kiedyś prali
swoje zużyte sumienia
i krochmalili miłość
na węglowej kuchni
w aluminiowym garze

Czy wiesz jak prasowali
pozszywane uczucia
pancernym żelazkiem
w żylastej ręce
o fioletowej twarzy

To była zatęchła
wilgoć w oczu zakamarkach
czerwonych
jak przekrwiony głos
szukający litości

Językiem przewracała
stara pralka Frania
i spływał z niej szlam
popękanym wężem gumowym
do żeliwnej kratki

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • 11 March 2013, 00:39

    To jest istny majstersztyk!

  • Gaia

    7 March 2013, 13:48

    Wiesz Marka, ten wiersz jest rewelacyjny
    :)

  • misiek45

    7 March 2013, 12:38

    Raczej może nas czekac taka koncepcja w przyszłości widząc w jakim szaleństwie technika gna do przodu na oślep,bardzo ciekawy wiersz Piotrze -miłego dnia życzę:)

  • motylek96

    7 March 2013, 09:15

    i wciaz pozostaje pod wrazeniem twoich wierszy...

    ten jest kolejnym ktory wedle mnie jest znakomicie sklecony

    pozdrowionka Piotr:)